top of page

Zaštita podataka

Sigurnost vaših osobnih podataka naš je prioritet

Koje osobne podatke obrađujemo?

Ako koristite usluge naše e-trgovine ili prodavaonica (tj. prodavaonica i mjesta za preuzimanje), obrađujemo različite vrste vaših podataka.

Ako kupujete

Najčešći podaci koje nam dajete su podaci iz obrasca za naručivanje proizvoda ili drugih usluga na našim web stranicama. Radi se prije svega o podacima koji su nužni za sklapanje i ispunjavanje kupoprodajnog ugovora.

Ovi podaci su nam potrebni za izvršenje vaše narudžbe, a možemo ih podijeliti na:


 1. Identifikacijske podatke, pod kojima podrazumijevamo ime i prezime te, u slučaju kupnje na račun tvrtke, OIB i PDV ID broj;

 2. Kontaktne podatke, koji uključuju e-mail adresu, poštansku adresu, adresu za naplatu, broj telefona, bankovne podatke i podatke za plaćanje;

 3. Podatke nastale na osnovi trajanja ugovora, koji se odnose na kupljene proizvode, opseg pruženih usluga i korisnički segment.

Ako se registrirate

Ako želite koristiti prednosti korisničkog računa, prvo se obavezno morate registrirati na našoj web stranici, odnosno sklopiti s nama ugovor o tzv. MyS4yourB klubu. Korisnički račun je osiguran lozinkom, koju sami birate i kojoj nemamo pristup. Dakle, u slučaju da izgubite lozinku, ne možemo vam je na zahtjev poslati niti generirati novu.

U okviru računa imate neograničen pristup svojim osobnim podacima i njihovom naknadnom uređivanju. Na računu možete pregledavati povijest realiziranih narudžbi i kupljenih proizvoda, kao i povijest nedovršenih narudžbi. Putem korisničkog računa možete spremiti podatke s kartice za plaćanje, upravljati slanjem newslettera i tzv. wishlistom, popisom na koji možete spremati svoje omiljene proizvode.

Dio korisničkog računa je i MyS4yourB klub, kroz koji vam nudimo niz pogodnosti. O tome ćete više informacija pronaći u uvjetima poslovanja MyS4yourBkluba. Ako želite kupovati bez otvaranja korisničkog računa, u našoj e-trgovini moguća je kupnja i bez registracije. Ugovor o MyS4yourB klubu možete raskinuti u skladu s važećim uvjetima poslovanja MyS4yourB kluba.

Ako ste član MyS4yourB kluba, obrađujemo sljedeće podatke:

  1. Identifikacijske podatke, pod kojima podrazumijevamo ime i prezime te, u slučaju kupnje na račun tvrtke, OIB i PDV ID broj;

  2. Kontaktne podatke, koji uključuju e-mail adresu, poštansku adresu, adresu za naplatu, broj telefona, bankovne podatke i podatke za plaćanje;

  3. Demografske podatke, koji proizlaze iz vaših postavki i ponašanja na webu, poput podataka o spolu, datumu rođenja, preferiranom jeziku;

  4. Podatke za prijavu, koji se sastoje od vašeg korisničkog imena i lozinke, s tim da vašoj lozinki nemamo pristup;

  5. Podatke nastale na osnovi trajanja ugovora, koji se odnose na kupljene proizvode, opseg pruženih usluga i korisnički segment.

Ako ste primatelj marketinških poruka

Ako posjetite naše web stranice, za vrijeme trajanja posjeta o vama ćemo prikupljati različite informacije, poput vaše IP adrese, postavki preglednika i preferiranog jezika, posjećivanih web stranica i trajanja posjeta. Pratit ćemo i vaše kretanje na web stranicama i koje poveznice otvarate, kako bismo prikazivani sadržaj mogli prilagoditi vašim potrebama i ponuditi vam proizvode i sadržaj koji će vam se svidjeti.
Prilikom posjete našim web stranicama, u internetski preglednik i uređaj koji koristite spremit ćemo, a potom i čitati, datoteke s kolačićima. Njima je posvećeno posebno poglavlje ovih Načela.
Osim kolačića, obrađujemo i podatke o vašem ponašanju na webu, IP adresu i podatke iz vašeg preglednika, poput rezolucije i operativnog sustava vašeg uređaja, uključujući verziju sustava i postavke jezika.
Možemo vas povezati i s društvenim mrežama, uključujući automatsku prijavu na vaš račun na danoj društvenoj mreži. Za povezivanje na našim web stranicama, konkretno u slučaju s objavama na blogu, koristimo tzv. društvene pluginove, zahvaljujući kojima možete dijeliti navedeni sadržaj na svom profilu putem polja za dijeljenje. Nakon povezivanja, na vašim društvenim mrežama i drugim web stranicama mogu se pojavljivati personalizirane ponude i ciljane reklame s poveznicama na naše web stranice.
Kako bismo vas što više uključili u naš tehno svijet, omogućujemo vam da budete aktivni na našim web stranicama i stvarate sadržaj, poput recenzija kupljenih proizvoda i ocjene njihove korisnosti, ili da komentirate objave na našem blogu. Za stvaranje navedenih sadržaja ne morate imati korisnički račun. Ukoliko ste ga naveli u obrascu, pored vaših doprinosa može biti navedeno ime i prezime. Odgovornost za objavljeni sadržaj i aktivnost na našim stranicama snosite vi sami pa apeliramo da putem sadržaja ne objavljujete osobne podatke za koje ne želite da budu javno dostupni.
Naše web stranice mogu sadržavati poveznice na druge web stranice za koje smatramo da bi vam se mogle svidjeti ili sadržavati vama korisne informacije. Stoga bismo vas rado upozorili da ove stranice mogu biti u vlasništvu ili pod upravom drugih društava i organizacija, koje podatke obrađuju prema vlastitim Načelima sigurnosti i zaštite osobnih podataka. Naše društvo nema nikakvu kontrolu nad ovom obradom i ne snosi nikakvu odgovornost za bilo koju informaciju, materijal, proizvode ili usluge sadržane ili dostupne putem ovih web stranica.

S kojom svrhom obrađujemo vaše osobne podatke?

 • 2.1. Kupnja robe i usluga

Vaše osobne podatke najčešće obrađujemo u svrhu ispunjenja kupoprodajnog ugovora, kako bismo vašu narudžbu, poslanu putem naših web stranica, mobilne aplikacije ili linije za korisnike, uspješno obradili i isporučili vam robu. E-mail adresa i telefonski broj služe za slanje potvrde o narudžbi, potvrde o primitku uplate, elektroničkog predračuna, kao i za povremeno informiranje o stanju vaše narudžbe i ostalu komunikaciju koja se tiče vaše narudžbe.

 • 2.2. Korisnički račun

Ako ste registrirani korisnik, vaše osobne podatke obrađujemo u svrhu ispunjenja ugovora o MyS4yourB klubu, dakle s ciljem upravljanja vašim korisničkim računom, u sklopu kojeg vam nudimo niz pogodnosti.

 • 2.3. Marketinške ponude

Šaljemo vam marketinške poruke vezane uz proizvode slične onima koje ste kupili. Primanje ovih poruka možete odbiti u bilo kojem trenutku putem poveznice za odjavu, koja se nalazi na dnu svakog e-maila s ovim tipom poruke.  Ako ste registrirani korisnik, marketinške poruke vam šaljemo i putem SMS poruka i push notifikacija u našoj mobilnoj aplikaciji. Push notifikacije s marketinškim porukama možete primiti i putem Facebooka i Messengera. Obrađivanje ovih podataka regulirano je Načelima obrade osobnih podataka dane društvene mreže. U slučaju odjave s primanja marketinških poruka, vaš elektronički kontakt više nećemo koristiti u ovu svrhu. Otkazivanje pretplate na marketinške poruke je besplatno.

 • 2.4. Prilagođavanje i stvaranje sadržaja, poboljšanje rada web stranica

Želimo prilagoditi svoj sadržaj vama i preporučivati vam proizvode koji će vas zanimati. Stoga koristimo prikupljanje osobnih podataka za personalizaciju sadržaja i ponude na našim web stranicama. Prikazivane marketinške ponude mogu biti izabrane na temelju sljedećih informacija, koje smo o vama prikupili tijekom vremena putem kontaktnih i demografskih podataka, omiljenih proizvoda i drugih podataka povezanih s korištenjem naših web stranica. Ne vršimo potpuno automatiziranu obradu koja bi za vas imala pravne učinke.

Obrađujemo podatke o vašem ponašanju na našim web stranicama, što nam omogućuje stjecanje informacija na temelju kojih možemo neprestano poboljšavati vaše korisničko iskustvo na našim stranicama. Vaše osobne podatke možemo obrađivati i za izradu različitih statistika, poput praćenja posjećenosti ili mjerenja učinkovitosti reklame, kao i za testiranje novih funkcionalnosti naših web stranica i mobilne aplikacije. Podaci o vašem ponašanju na webu su važni i za sprječavanje svakog oblika napada na naše web stranice.

I vi na našim web stranicama možete stvarati određenu vrstu sadržaja. Ako odlučite napisati recenziju za kupljeni proizvod, obrađujemo vaše podatke u svrhu obrade i prikaza vaše evaluacije. Ako se uključite u raspravu i napišete komentar ispod objave na našem blogu, obradit ćemo vaše osobne podatke kako bismo obradili i prikazali vaš komentar.

 • 2.5. Korisnička podrška i komunikacija

Trudimo se konstantno poboljšavati usluge koje pruža naš centar za korisničku podršku. Kako bismo što brže reagirali na vaše upite i osigurali ovaj servis, trebamo vaše osobne podatke za uspješnu obradu vaših zahtjeva i uklanjanje eventualnih poteškoća povezanih s ispunjenjem kupoprodajnog ugovora ili ugovora o MyS4yourB klubu. Ako nas kontaktirate putem telefona, razgovor ćemo, nakon prethodnog upozorenja, snimati u svrhu povećanja kvalitete naših usluga.

Prikupljene osobne podatke koristimo i kako bismo komunikaciju mogli prilagoditi vama. Tako vas, na primjer, možemo kontaktirati telefonom, e-mailom, mobilnom aplikacijom ili nekim drugim kanalom, kako bismo vas podsjetili da imate robu u košarici ili kako bismo vam pomogli dovršiti narudžbu. Kontaktirat ćemo vas i u svrhu obavještavanja o aktualnom stanju vašeg zahtjeva, narudžbe ili reklamacije, ili u slučaju potrebe za dodatnim informacijama. Isto tako vas možemo upozoriti na potrebu provođenja aktivnosti nužnih za održavanje vašeg korisničkog računa aktivnim.

 • 2.6. Upozorenje o dostupnosti robe

Ako kod nedostupnog proizvoda aktivirate funkciju praćenja dostupnosti, u trenutku kad navedeni proizvod opet budemo imali na skladištu, o tome ćemo vas obavijestiti porukom poslanom na navedenu e-mail adresu.

 • 2.9. Procjena zadovoljstva na stranicama za ocjenjivanje

U vezi s kupnjom možete primiti i zahtjev za ocjenu zadovoljstva putem odabrane stranice za ocjenjivanje. U tom slučaju, svrha obrade podataka je stjecanje informacija o zadovoljstvu kupaca.

 • 2.10. Nagradne igre za potrošače

Ako se odlučite sudjelovati u nagradnoj igri koju organiziramo, vaše ćemo osobne podatke obraditi u svrhu realizacije nagradne igre, a u slučaju osvajanja nagrade i za javnu objavu i kontaktiranje.

 • 2.11. Ispitivanje korisnika i organizacija akcija

Ako sudjelujete u programu ispitivanja korisnika kojeg nudimo, vaše ćemo osobne podatke obraditi u svrhu ispitivanja nove ili postojeće funkcionalnosti naših sustava.

Prilikom sudjelovanja u akciji kojoj smo mi organizatori, obrađujemo vaše osobne podatke u svrhu planiranja, provođenja i evaluacije organizirane akcije.

 • 2.12.    Poboljšanje usluga

Vaše osobne podatke koristimo za kontinuirano poboljšavanje naših usluga i sustava, što uključuje i dodavanje novih funkcionalnosti. Osobne podatke obrađujemo i u svrhu donošenja informiranih odluka, uz pomoć zbirnih analiza i poslovne inteligencije, i to na osnovi našeg opravdanog interesa, koji proizlazi iz slobode poduzetništva i zasniva se na nužnosti poboljšavanja pružanih usluga radi uspjeha u gospodarskom natjecanju. U cilju odgovarajuće zaštite vaših prava i interesa, osobni podaci koje koristimo u ovu svrhu su u najvećoj mogućoj mjeri anonimni.

 • 2.13.     Zaštita, sigurnost i rješavanje sporova

Vaše osobne podatke možemo obrađivati i u svrhu osiguranja zaštite i sigurnosti naših kupaca i sustava, ostvarivanja naših prava i pravnih zahtjeva, otkrivanja i sprječavanja prevara, rješavanja sporova i realizaciju sporazuma. Osim toga, osobne podatke možemo obrađivati i u svrhu mogućih kontrola od strane javnih tijela.

Na kojoj pravnoj osnovi obrađujemo osobne podatke?

Osobne podatke obrađujemo u različitom opsegu i s različitim svrhama, što detaljno opisujemo u gornjem dijelu članaka 1 i 2, i to na sljedeći način:

a) Bez vaše privole, na osnovi ispunjenja ugovora, ispunjenja pravnih obaveza ili naših legitimnih interesa;
b) Na temelju vaše privole

Načini obrade koje možemo provoditi bez vaše privole proizlaze iz svrhe obrade i položaja s kojeg prema nama nastupate - jeste li samo posjetitelj naših web stranica, naš kupac ili registrirani korisnik. Do obrade vaših osobnih podataka može doći i ako ste primatelj naručene robe ili usluga, ako s nama komunicirate ili ako posjetite našu prodavaonicu.

 • 3.1. Ispunjenje kupoprodajnog ugovora i ugovora o MyS4yourB klubu

Ako kod nas kupujete, odnosno ako pošaljete narudžbu, nastat će prijedlog za sklapanje kupoprodajnog ugovora, koji je sklopljen primanjem prijedloga u obliku slanja naručene robe. Kako bismo mogli uspješno ispuniti ovaj kupoprodajni ugovor, ili neki drugi ugovor koji se tiče naših proizvoda i usluga, trebamo velik dio vaših osobnih podataka zatraženih putem obrasca za naručivanje. Točni podaci koje obrađujemo u ovom slučaju, navedeni su u članku 1, stavcima 1 i 5.

Ako se kod nas registrirate, obrađujemo vaše podatke na osnovi ispunjenja ugovora o MyS4yourB klubu, s ciljem vođenja vašeg korisničkog računa. Ugovor na osnovi kojeg vršimo obradu sklapa se otvaranjem vašeg korisničkog računa. U slučaju brisanja računa, odnosno raskida ugovora o MyS4yourB  klubu u skladu s važećim uvjetima poslovanja, prestajemo obrađivati osobne podatke u ovu svrhu. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 2.

 • 3.2. Ispunjenje pravnih obaveza

I mi moramo ispunjavati određene obaveze ustanovljene važećim pravnim propisima. Ako vaše osobne podatke obrađujemo na osnovi ispunjenja ovih obaveza, za tu obradu ne moramo tražiti vašu privolu. Na ovoj pravnoj osnovi obrađujemo vaše identifikacijske i kontaktne podatke te podatke o vašim narudžbama. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 1.

 • 3.3. Privola

U svrhu slanja marketinških poruka putem e-maila, vaše osobne podatke možemo obrađivati na temelju privole koju ste nam dali. Na temelju dane privole, obrađujemo ih onda kad ih ne obrađujemo na temelju legitimnog interesa ili radi ispunjenja ugovora o MyS4yourB  klubu. Privolu možete povući u bilo kojem trenutku i odjaviti se s primanja marketinških poruka. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 3.

Vašu privolu ćemo zatražiti i ako planirate objaviti recenziju za kupljene proizvode, komentar na blogu ili ako želite aktivirati funkciju upozorenja o dostupnosti, sudjelovati u ispitivanju korisnika ili nekoj drugoj akciji. I u ovim slučajevima možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavcima 4, 7 i 10.

 • 3.4. Legitimni interes

Vaše osobne podatke obrađujemo i na temelju legitimnog interesa u svrhu poboljšanja i prilagodbe ponuđenih usluga, provjere vašeg zadovoljstva izvršenom narudžbom te učinkovitije promocije nuđenih proizvoda i usluga. Radi se o podacima navedenim u članku 1, stavcima 4 i 5.

Na temelju legitimnog interesa, koji uključuje izravni marketing, možemo vam slati marketinške poruke povezane s proizvodima sličnim onima koje ste kupili kod nas, ali samo u slučaju da protiv ovog načina obrade ne uložite prigovor. Ako ste naš registrirani korisnik, marketinške poruke ćemo vam slati na osnovi ispunjenja ugovora o MyS4yourB  klubu. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 3.

Naš legitimni interes je i zaštita pravnih zahtjeva, interna evidencija i kontrola ispravnog pružanja naših usluga. U tom slučaju obrađujemo sve kategorije osobnih podataka navedene u članku 1.

Naš legitimni interes leži i u slanju zahtjeva za ocjenu ostvarene kupnje putem odabrane stranice za ocjenjivanje ili ocjenu naših nagradnih igara za potrošače. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavcima 8 i 9.

Obrada vaših osobnih podataka na temelju našeg legitimnog interesa provodi se i u slučaju posjeta našim prodavaonicama, koje su opremljene nadzornim kamerama radi zaštite imovine. Protiv ovog načina obrade možete uložiti prigovor u bilo kojem trenutku. Podaci koje obrađujemo u ovom slučaju navedeni su u članku 1, stavku 6.

List Item Title

This is your item description. Use this space to add a description of the services, products, team members or any other items you want to highlight on your site. Have a lot to say? Easily turn any item into a full page by clicking ‘Create a page from this item’ in the edit panel.

bottom of page